Stuur een kattenfoto naar de maan

Vaak investeer je met crowdfunding in een technisch hebbedingetje. Maar het project ‘moonspike’ draait om iets anders: een raket naar de maan brengen. Een groepje raketingenieurs wil een eigen raket bouwen en naar de maan sturen, dus zonder geld van een overheid. Daar is wel bijna 1 miljoen euro voor nodig.

De kleine raket zal, eenmaal op de maan aangekomen, een soort capsule loslaten die zich in de oppervlakte boort. En dát is het deel waar je ook iets aan hebt als je bereid bent mee te betalen: je kunt vanaf 17 euro 1MB aan dataopslag krijgen. Dus als je wilt, kun je een foto van je kat of een romantische foto van je geliefde naar de maan sturen. Of het project echt gaat werken is wel de vraag. Na vier dagen geld inzamelen hebben ongeveer vijfhonderd mensen gezamenlijk 60.000 euro gegeven.

    • Charlotte van ’t Wout