Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Sinds mijn ongeluk is mijn leven leuker

Kiezen voor een compleet andere carrière, je moet het durven. Sandra Geisler (40) had een goede baan als consultant toen ze een ernstig skiongeluk kreeg. Nu is ze eigenaar van Lighthorse, samen met paarden traint ze organisaties in onder meer leiderschap.

Illustratie Martien ter Veen
Illustratie Martien ter Veen

Dieptepunt: „De jaren na het ongeluk waren zwaar omdat ik me voor het eerst realiseerde dat ik fysiek kwetsbaar ben. Toch is mijn leven daarna alleen maar leuker geworden.”

Hoogtepunt: „Als het lukt cynisme en angst binnen een organisatie om te buigen naar een sfeer van optimisme en vertrouwen, dan vlieg ik!”

Überambitieus

„Als student psychologie en economie was ik über-ambitieus. Ik wilde zo snel mogelijk een MBA halen, internationale ervaring op doen, hogerop! Maar toen ik consultant was bij KPMG begon er ergens in mij al iets te knagen. Ik vond het leuk werk en was er goed in maar toch miste ik iets. Wat dat was? Geen idee.

20 uur per dag slapen

„Tijdens een wintersportvakantie werd ik omver geskied door een snowboarder. Ik maakte een enorme klap en belandde heel ongelukkig op mijn hoofd. Ik had een bijna-doodervaring, zag het einde van de tunnel al. De revalidatie zou jaren duren. Ik sliep 16 tot 20 uur per dag, mijn been was verlamd en ik kon geen licht en geluid meer verdragen. Van het ritselen van de bladeren aan de bomen kreeg ik al zweetaanvallen.

Een kudde paarden

„Door het ongeluk vielen al mijn zekerheden weg. Dat bracht mij terug naar de basis. Shit zeg, wie ben ik dan? Ik realiseerde me dat ik in een ratrace had gezeten. Ik wilde in mijn werk bijdragen aan een groter geheel. Tijdens een wandeling kwam ik een kudde paarden tegen. Ik liep naar ze toe en er ontstond een dans tussen ons. Heel even vond ik het spannend, al die paarden zo dichtbij. Op dat moment stapte de leider van de kudde naar voren en legde haar hoofd op mijn borst. Ik dacht: híér wil ik iets mee.

Honderd topbestuurders

„Met behulp van paarden geef ik nu trainingen en advies. Iemand die constant de controle wil houden leert te leiden zonder voor het paard uit te lopen. Nu kan ik werkelijk gedrag veranderen en leiders helpen het verschil te maken, zo lanceer ik een platform met meer dan honderd topbestuurders over transformaties binnen bedrijven en natuurlijk leiderschap.”