Racegame zonder vaart

Al bij het opstarten van Drift City Mobile krijg je tekenen dat ze dit product van Taiwanese ontwikkelaar Unalis Tech beter naast zich neer kunnen leggen. Voordat je überhaupt bij het menuscherm belandt, moet je eerst nog minutenlang content downloaden. Vervolgens krijgen nieuwe spelers de aanmoediging een account aan te maken met daarbij overbodige instructies die niet over te slaan of te versnellen zijn. Het wordt hierna helaas niet veel beter met deze racegame. Het heen en weer scheuren, driften en tegenliggers ontwijken is vermakelijk, maar kunnen het spel niet redden. De veel te ingewikkelde mogelijkheden om personages en auto’s uit te breiden zijn al visueel vermoeiend, maar vooral de grote hoeveelheden tekst halen alle vaart uit een spel dat hoort te draaien om snelheid. Drift City Mobile slaat gebruikers murw en dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest van de game.