Net zo nieuw als disco

Na de Flower Power volgde in Sundown: Boogie Frights de zombie-apocalypse. Daarna was er disco; misschien nog wel een grotere ramp in deze cartooneske wereld. De hippe hoofdpersonen uit Sundown: Boogie Frights zouden niet misstaan in een van de Austin Powers-films. Het spel schetst een vreemde, parallelle tijdlijn waar in 1978 Saturday Night Fever een échte ziekte is die ervoor zorgt dat mensen veranderen in vleesetende ondoden. Dit maakt deze game voor Android, iOS en Windows een welkome afwisseling op het zombiegenre. Heel innoverend is het spel echter niet. Sundown: Boogie Frights biedt wel uitgebreide uitdagingen om de levensvatbaarheid te rekken. Gebruikers kunnen op missies gaan om mensen te redden of andere kampen met overlevenden te plunderen. Helaas blijft Sundown: Boogie Frights trouw aan zijn spelgenre en zullen gebruikers min of meer gedwongen worden om in-app aankopen te doen.

    • Hans Klis