Laat het los, stugge bazen

Er was ooit een medewerker die al zijn werk uitbesteedde aan een man in India en zelf de hele dag kattenfilmpjes keek. Dat is pas écht schaamteloos delegeren. Taco Oosterkamp bedoelt iets anders met de titel van zijn nieuwe boek, bedoeld voor leidinggevenden die zich onterecht, zo maakt Oosterkamp overtuigend duidelijk, schamen om werk te delegeren. En dus kopiëren ze zelf nog even die papieren, vullen spreadsheets in en pakken ook nog alle problemen van de medewerkers erbij. Terwijl je daar als baas veel te duur voor bent, zegt Oosterkamp. Weg dus met die schaamte, die drang om alles te controleren. Laat het los en besteed het uit zodat jij je met toekomstplannen en visie bezig kunt houden. Oosterkamp geeft volop adviezen hoe je beter kunt delegeren, maar het is vooral een pleidooi voor de stugge leidinggevenden die delegeren maar moeilijk vinden. Dit boek zou hen op andere gedachten kunnen brengen, maar waarschijnlijker hebben ze persoonlijke begeleiding nodig om te leren dat delegeren loont.