Brieven

Missie was fout besluit

Wat zich in Kunduz heeft afgespeeld, en wat er waarschijnlijk nog zal volgen, verbaast mij niet. Wat mij ook niet verbaast, maar wel teleurstelt, is dat er nog geen reactie is gekomen van de partijen die het heilloze voorstel tot de politietrainingsmissie ondersteunden. Van de toenmalige coalitiegenoten VVD en CDA is dat niet te verwachten. Maar wel van de oppositiepartijen D66, CU, SGP en GroenLinks. Het zou deze partijen sieren, en hun tanende imago opvijzelen, als ze zouden erkennen dat de beslissing om deze missie te steunen, verkeerd is geweest. Maar ook in dit geval is het erkennen door de politiek van fouten gemaakt in het verleden waarschijnlijk te veel gevraagd.

Ombudsman

Sintelbaan is verleden tijd

De ombudsman vermeldde het begrip sintelbaan in zijn rubriek van zaterdag (3/10, in het deel over zwarte sprintsters: ‘Dat er kinnesinne is op de sintelbaan, dat zal best’).

Sinds ongeveer veertig jaar wordt er geen belangrijke wedstrijd meer georganiseerd op een sintelbaan. Tot de jaren zestig werden bijna alle wedstrijden op sintelbanen [van gravel] gelopen. Deze banen hadden veel onderhoud nodig omdat vooral de binnenbaan snel versleten was. Door technische ontwikkelingen kwamen er steeds meer kunststofbanen, waarop snellere tijden worden gelopen en minder onderhoud nodig is. Daarnaast veroorzaken kunststofbanen minder blessures. Ook nu is er verschil tussen de diverse banen. Bij de ene is de toplaag harder met als gevolg snellere tijden; de andere baan heeft een zachtere top, met als gevolg minder kuit- en peesblessures.

Henk Koehorst Oud-atletiekbestuurder

Correcties en aanvullingen

Balanstotaal ING

In Je moet nooit verliefd worden op een deal (3/10, p. 16) zegt Jan Hommen dat ING een balanstotaal had van 1,4 triljoen euro toen hij bestuursvoorzitter was. Dat moet zijn: 1.400 miljard euro.

Gouden Kalf

In Gluckauf is grote Kalveren-winnaar (3/10, p. 6) staat dat Prins de prijs van Het Forum van Regisseurs won. Moet zijn: Those who feel the fire burning van Morgan Knibbe.

    • Dick Muntendam
    • Henk Koehorst