Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Heineken mag brouwer Pivovarna overnemen

Heineken mag de Sloveense brouwer Pivovarna Lasko overnemen. De Sloveense mededingingswaakhond heeft daarvoor gisteren toestemming gegeven. Pivovarna Lasko is de grootste brouwer van Slovenië. Behalve bier produceert het bedrijf ook andere dranken en mineraalwater. Met de in april aangekondigde transactie is een bedrag van 114 miljoen euro gemoeid. Daarvoor krijgt de Nederlandse brouwer een belang van ruim 51 procent. Er volgt nog een openbaar bod op de resterende aandelen. (ANP)