Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Defensie

Nederland schip zinkt, opvarenden gered

In de Noordzee voor het Belgische Zeebrugge is vanochtend een Nederlands vrachtschip gezonken na een aanvaring met een gastanker. De elf opvarenden en een loods zijn door de kustwacht gered. Het schip, de Flinterstar, ligt met een lading staalplaten op een zandbank en staat bijna volledig onder water. De kapitein is onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht, maar maakt het alweer goed. Door de aanvaring lekt de Flinterstar olie. Belgische hulpdiensten zijn begonnen met opruimen ervan. Het andere schip, de Al Oraiq, die onder de vlag van de Marshalleilanden vaart, is beschadigd geraakt, maar lekt niet. De LNG-tanker is naar Zeebrugge gesleept. (NRC)