Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

One Night Stand 10

In de tiende reeks One Night Stand – een talentontwikkelingsproject voor veelbelovende regisseurs en schrijvers – zendt NPO 3 vanavond de korte film Geen koningen in ons bloed van Mees Peijnenburg uit. De film is een sfeervol drama over een broer en een zus die opgroeien in het jeugdzorgtraject en zwerven tussen opvangtehuizen en diverse pleeggezinnen. Tomas (17) en zijn zus Naomi (15) komen tot de conclusie dat ze niet geboren zijn voor de liefde. Deze reeks One Night Stand-films loopt tot en met vrijdag op NPO 3.