Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Van Rijn overlegt over meebetalen jeugd-ggz

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, PvdA) gaat met gemeentenkoepel VNG overleggen over de ouderbijdrage in de jeugdhulp. Ouders moeten sinds dit jaar meebetalen aan alle jeugdhulp met verblijf. Voorheen gold dat niet voor psychiatrische hulp aan een uithuizig kind. Mogelijk remt die bijdrage de vraag naar noodzakelijke hulp. In de Kamer bestaat weerstand tegen de ouderbijdrage voor de jeugd-ggz, onder meer bij de PvdA en een groot deel van de oppositie. De VVD is voorstander. Zij vindt het niet onredelijk een tegemoetkoming te vragen voor de kosten van levensonderhoud in de instelling. (NRC)