NAC Breda ontslaat trainer Robert Maaskant

Coach Robert Maaskant tijdens zijn periode bij NAC Breda. Foto Kay in t Veen/ANP

NAC Breda ontslaat trainer Robert Maaskant, omdat er geen draagvlak meer zou zijn voor de trainer. Dat heeft de Bredase voetbalclub bekendgemaakt op de eigen website. NAC staat momenteel teleurstellend zesde in de Jupiler League.

Twitter avatar NACnl NAC Breda NAC beëindigt samenwerking met Maaskant. Meer: http://t.co/dD3mgmEsJY #NACpraat http://t.co/KkwIy3AVoz

Volgens de club is er geen vertrouwen meer dat Maaskant de spelersgroep dit jaar nog op de rails zou krijgen. De huidige technische staf neemt de managerstaken van hem over. Maaskant was daarnaast ook technisch manager. De directie en de Raad van Commissarissen van de club gaan samen met een technisch klankbord kijken wie Maaskant kunnen vervangen in één of beide functies.

NAC heeft momenteel 12 punten behaald uit negen wedstrijden en staat daarmee tien punten achter op koploper Volendam. De club uit Breda degradeerde vorig jaar voor het eerst in 15 jaar uit de Eredivisie na verlies in eigen huis in de promotie/degradatieplay-offs tegen Roda JC.

    • Sam de Voogt