Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Rampen

In de modder gestorven

Foto Oliver de Ros/AP

Het leger van Guatemala is ingeschakeld om de honderden slachtoffers te bergen van de aardverschuiving eind vorige week. Zeker 132 slachtoffers zijn inmiddels gevonden, ongeveer driehonderd mensen zijn nog zoek. Na zware regenval en aardverschuivingen werd de wijk El Cambray II in Santa Catarina Pinula, een voorstad van de hoofstad Guatemala-stad, bedekt met naar schatting 120.000 ton aarde, bomen en modder. De wijk lag onderin een kloof. Om sommige plaatsen moesten reddingswerkers een schacht van twaalf meter graven om bij de daken van de huizen te komen. Op veel plaatsen hadden slachtoffers elkaar omarmd, wetend dat ze geen kant meer op konden.