Het mag wel eigener klinken

De 21-jarige zanger/gitarist Lucas Hamming en zijn band waren al gekozen tot huisband bij DWDD voordat de debuut-cd was verschenen. Die cd, HAM, is nu uit en laat horen dat Hamming veelzijdig is: springerig in openingsnummer ‘Never Let You Down’, stevig in ‘Heading Nowhere’, lieflijk in ‘Write Me Again’. Hamming heeft een mooie stem; hij glijdt van het ene woord in het andere en suggereert soms doorleefdheid door een welgemikte, krakerige lettergreep. Toch ontbreekt op HAM een eigen geluid. Aan gitaargeluid en keyboards is weinig gedaan voor een onderscheidend effect. De rafelige gitaarstijl wordt lang volgehouden, de ‘Oh, oh’-koortjes in ‘Fool’ klinken te opgewonden. Het nummer ‘Make Me Care’ is dan weer onweerstaanbaar. Solide, stekelig, met gracieuze wendingen.

    • Hester Carvalho