Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Li Jie behaalt zilver op EK

Li Jie gisteren in de finale tegen de Roemeense Elizabeta Zamara.
Li Jie gisteren in de finale tegen de Roemeense Elizabeta Zamara. Foto EPA/SERGEI ILNITSKY

Tafeltennisster Li Jie heeft bij de EK tafeltennis in Jekaterinenburg de zilveren medaille behaald in het enkelspel. De Nederlandse verdedigster verloor in de finale in zeven games van de Roemeense Elizabeta Samara. Na een weifelend begin kwam de nationaal kampioene, voor de gelegenheid gecoacht door collega Li Jiao, sterk terug. Ze nam een voorsprong van 3-2 maar kon niet doordrukken. In de laatste games vocht ze vooral tegen zichzelf. Samara dwong haar met keiharde smashes tot het maken van fouten. Li Jie, die met de Poolse Li Qian ook brons won in het dubbelspel, kan terugzien op een uitstekend EK, met zowel in de landenwedstrijd als individueel een reeks overtuigende zeges. In de meeste partijen stond ze amper games af; in de halve finale tegen Yu Fu ook maar één. Li Jie is pas de vijfde Nederlandse speelster die in het enkelspel een medaille wint bij de EK. Bettine Vriesekoop, Mirjam Hooman, Trinko Keen en Li Jiao gingen haar voor. (ANP)