Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Ajax-supporters na bezetting in cel

De Amsterdamse politie heeft gisteren meer dan honderd voetbalsupporters van Ajax aangehouden die de kantine van het sportcomplex van de club, De Toekomst, hadden bezet. De fans voeren actie omdat zij nog altijd geen supportershome hebben. Begin dit jaar brandde hun onderkomen naast de Arena af, maar een nieuwe locatie is nog altijd niet aangewezen. De supporters wilden de kantine niet verlaten, waarop Ajax de politie inschakelde. De mobiele eenheid hield de fans aan wegens huisvredebreuk, het verstoren van de openbare orde en openlijke geweldpleging. Met stadsbussen werden ze overgebracht naar een cellencomplex. Volgens de Amsterdamse politie kan het nog enkele dagen duren voor ze allemaal weer op vrije voeten zijn. Alle betrokkenen worden gehoord over hun rol bij het incident. (NRC)