TNT voorziet slechter resultaat

TNT heeft last van economische tegenwind in onder meer Brazilië, China en Australië. Ook in Frankrijk staat de winstgevendheid onder druk. Het bedrijfsresultaat zal mede daardoor in het derde kwartaal waarschijnlijk lager uitvallen dan een jaar eerder, toen dit 39 miljoen euro bedroeg. Dat heeft de pakketvervoerder vanochtend bekendgemaakt, voorafgaand aan een buitengewone aandeelhoudersvergadering over overname door de Amerikaanse branchegenoot FedEx. De kwartaalcijfers komen op 26 oktober.

TNT (60.000 werknemers in 61 landen) zegt wel voortgang te boeken met kostenbesparingen. De investeringen liggen op schema. Het bedrijf beschouwt 2015 als een „uitdagend overgangsjaar”. Vanaf volgend jaar wordt een verbetering voorzien. In de tussentijd hoopt het bedrijf de overname door FedEx te hebben voltooid. Daar moet de Europese Commissie nog wel toestemming voor geven. (ANP)