Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Blind wil wél met Cocu bellen, maar hij neemt niet op

Belt bondscoach Danny Blind vaak met Ajax-trainer Frank de Boer en heeft Blind wel het telefoonnummer van PSV-trainer Phillip Cocu? Het belgedrag van Blind stond dit weekend ter discussie.

De Boer zei vorige week dat hij „regelmatig” contact heeft met Blind. Ze bellen over de ontwikkeling van Ajax-spelers en of De Boer nog advies heeft. Enkele dagen later werd Cocu gevraagd of hij ook zulk innig contact had met Blind. „Ik heb geen contact met de bondscoach”, zei hij.

Giovanni van Bronckhorst, coach van Feyenoord, kreeg gisteren dezelfde vraag voorgelegd. Jawel, ze hadden telefonisch contact gehad. Eén keer sinds Blind bondscoach is. „Na de eerste voorselectie hebben we gepraat. Dat was ook de laatste keer.”

Blind liet de NOS gisteravond weten dat hij Cocu al drie keer heeft geprobeerd te bellen, maar dat er niet wordt opgenomen. „Wellicht sta ik niet in zijn adresboek.”

Ook had hij weer contact met Van Bronckhorst: Quincy Promes werd vervangen door Feyenoorder Eljero Elia. Ajacied Davy Klaassen viel af door een hersenschudding en werd vervangen door zijn teamgenoot Riechedly Bazoer.

Oranje bereidt zich vanaf vandaag voor op de cruciale EK-kwalificatieduels met Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober).