Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

Dick weg, maar wel de Goal van het Weekend voor Jeremain Lens

De herfstbladeren vallen en daarmee ook de voetbaltrainers, zo lijkt het. Brendan Rodgers werd bedankt door Liverpool dat in Jürgen Klopp wel een heel interessante kandidaat ziet. Dick Advocaat zag dé goal van het weekend vallen maar hield desondanks de eer aan zichzelf.

Jeremain Lens stift de bal voor wat de goal van het weekend zou worden.
Jeremain Lens stift de bal voor wat de goal van het weekend zou worden. Foto Reuters

De herfstbladeren vallen en daarmee ook de voetbaltrainers, zo lijkt het. Brendan Rodgers werd bedankt door Liverpool, dat in Jürgen Klopp wel een heel interessante kandidaat ziet. Dick Advocaat zag dé goal van het weekend vallen maar hield desondanks de eer aan zichzelf.

Gelukkig vielen er ook doelpunten. Tjaronn Chery doet het bij vlagen goed voor QPR en Leon de Kogel heeft het naar de zin bij GA Eagles. Voormalig spits van RKC Waalwijk en Roda JC Krisztian Nemeth, heden ten dage actief in de Major League Soccer, had ook een aardig doelpunt. Over naar de top 3:

3. Laszlo Pekar (Puskás Akadémia FC)

Als je speelt voor een club met zo’n naam kan het niet anders dan dat je een keer in deze rubriek terechtkomt. De Puskás academie is een opleidingstraject genoemd naar wijlen voetbaljuweel Ferenc Puskás. Ze diende in eerste instantie als eerbetoon aan de doelpuntenmaker van Real Madrid en als jeugdteam voor profclub Videoton. Inmiddels is Puskás Akadémia FC gewoon een Hongaarse eredivisieploeg en speelde dit weekend uitgerekend tégen Videoton:

2. Alexis Sanchez (Arsenal)

Sinds tijden ging Manchester United weer eens aan kop in de Premier League en dan mag je wat verwachten als de ploeg van Louis van Gaal op bezoek gaat bij Arsenal. Binnen 20 minuten stond het echter al 3-0 voor The Gunners, niet in de laatste plaats dankzij de Chileense spits Sanchez. Vorige week een hattrick, deze week twee goals. De tweede zat er lekker in, de eerste was helemaal top.

1. Jeremain Lens (Sunderland)

Een weekend vol ironie voor Jeremain en zijn nieuwe club Sunderland. Eerst maakt ‘ie de goal van het weekend, om in dezelfde wedstrijd nog met twee keer geel van het veld te worden gestuurd. En een dag later vertrekt ook nog eens de trainer die hem uit de ellende in Kiev haalde en naar de Premier League bracht. Lens had competitie: Brian Eastin (St. Johnstone) had een goeie goal en uit eigen land hadden we uiteraard Tom van Hyfte, die goed had gekeken naar Kevin De Bruyne.