Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Economie

Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP/Remko de Waal

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media?

Nagelbijten bij Air France-KLM. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij zal opnieuw reorganisatieplannen bekendmaken. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

In Nederland is er volgens de krant voldoende steun voor de plannen. Maar in Frankrijk is het verzet groot. Juist Air France zal vandaag nieuwe reorganisatieplannen bekendmaken. Er dreigt dus opnieuw een conflict tussen het bestuur en de Franse vakbonden. Verwacht wordt dat er tussen de 3.300 en 8.000 banen staan te verdwijnen.

Nederland loopt warm Oktoberfest

Bier, lederhosen, Bratwurst. Het lijkt een typisch begin van een reportage uit Beieren in de Volkskrant vanochtend. Maar de plaats van handeling is Raamdonksveer. Want Nederland loopt warm voor het Oktoberfest, concludeert de krant.

Drie avonden achter elkaar wisten de organisatoren een tent ,,zo groot als een voetbalveld” uit te verkopen. “Drie maal 2.000 Nederlanders verkleed als Duitsers”, schrijft de Volkskrant.

In meerdere plekken in Nederland wordt het drinkfestijn georganiseerd. Sommige organisatoren zijn stichtingen, dus zonder winstoogmerk, zoals in Duitsland. Op andere plekken zitten er commerciële bedrijven achter.

Opkoopfonds moet Amsterdamse binnenstad beschermen

1012Inc. Zo gaat het opkoopfonds heten dat vanaf 1 januari 2016 de Amsterdamse binnenstad moet beschermen tegen miljardairs. Dat meldt de Telegraaf.

De vrees is dat net als Londen en Parijs de Amsterdamse binnenstad een speeltje van de allerrijksten op aarde wordt. Ze kopen een grachtenpand en komen eens per jaar logeren.

In het fonds zullen private partijen als woningbouwcorporaties meedoen. Alles wat het publiek-private fonds bezit kan niet in handen van buitenlandse miljardairs vallen, is de redenering.