Dit is een artikel uit het NRC-archief

Milieu en natuur

In Beeld

Dit is het grootste zonne-energiepark ter wereld

In Andalusië in Zuid-Spanje ligt een zonne-energiepark dat stroom kan opwekken voor zo’n 500.000 mensen. In het park, genaamd Andasol, staan 620.000 spiegels met een gezamenlijk oppervlak van 1,5 vierkante kilometer, ongeveer gelijk aan 210 voetbalvelden. Het is daarmee het grootste zonnepark ter wereld. De totale kosten van het project worden geschat op 900 miljoen euro.

Het park zou de koolstofuitstoot in de regio met 450.000 ton per jaar moeten verminderen in vergelijking met een kolencentrale.
Het park zou de koolstofuitstoot in de regio met 450.000 ton per jaar moeten verminderen in vergelijking met een kolencentrale. Foto Reuters/Marcelo del Pozo

In Andalusië in Zuid-Spanje ligt een zonne-energiepark dat stroom kan opwekken voor zo’n 500.000 mensen. In het park, genaamd Andasol, staan 620.000 spiegels met een gezamenlijk oppervlak van 1,5 vierkante kilometer, ongeveer gelijk aan 210 voetbalvelden. Het is daarmee het grootste zonnepark ter wereld.

De totale kosten van het project worden geschat op 900 miljoen euro.