Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

IS eist tweede moord op buitenlander op

Islamitische Staat heeft voor de tweede keer de moord op een buitenlander in Bangladesh opgeëist. Het gaat om een 66-jarige Japanner die zaterdag werd doodgeschoten. Vorige week claimde de terreurgroep nog de moord op een Italiaanse hulpverlener. De Bengaalse autoriteiten ontkennen dat IS achter de aanslagen zit. Premier Sheikh Hasina wees gisteren naar de grootste oppositiepartij BNP en haar islamitische bondgenoot Jamaat-e-Islami, die de stabiliteit in het voornamelijk islamitische land zouden willen verstoren. De veiligheidsmaatregelen voor buitenlandse diplomaten en burgers zijn verscherpt. Extra politie bewaakt hun woningen en kantoren. (AP)