Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Agüero kan met zijn vijf goals net niet tippen aan LewanGoalski

Het was geen ‘Lewandowski-prestatie’, maar Sergio Agüero vestigde met zijn vijf doelpunten voor Manchester City tegen Newcastle United (6-1) zaterdag wel een record. Nooit scoorde een voetballer sneller vijf goals in één Premier Leagueduel dan hij: in twintig minuten.

Robert Lewandowski bezorgde zijn club Bayern München vorige maand in negen minuten vijf treffers tegen VfL Wolfsburg. Hij boog in de tweede helft de score van 0-1 om in 5-1. Agüero had er twee helften voor nodig en bovendien scoorde Kevin De Bruyne tussendoor nog namens de Citizens.

Stadgenoot Manchester United had gisteren minder reden tot juichen. De equipe van coach Louis van Gaal verloor op bezoek bij Arsenal met 3-0 en raakte daarmee de koppositie in Engeland kwijt aan Manchester City.

Ronald Koeman heeft met Southampton Chelsea-trainer José Mourinho dieper in de problemen gedrukt. Southampton won in Londen met 3-1 en liet de regerend landskampioen daardoor achter op de zestiende plaats. Mourinho zei na afloop alle vertrouwen erin te hebben dat zijn ploeg met hem nog in de top vier gaat eindigen. „Als de club mij ontslaat, ontslaan ze de beste coach die Chelsea ooit heeft gehad”, zei hij tegenover televisiezender Sky Sports.

Liverpool-trainer Brendan Rodgers is gisteren na de 1-1 bij rivaal Everton wel ontslagen. Rodgers was sinds 2012 werkzaam bij de huidige nummer tien van de ranglijst. Dick Advocaat stapte dezelfde dag op bij Sunderland. De Nederlandse oefenmeester zag geen heil meer in een langer verblijf bij de degradatiekandidaat. Opvallend is dat hij deze zomer nog zijn contract verlengd had bij Sunderland.

Bayern München heeft in Duitsland de topper tegen Borussia Dortmund met 5-1 gewonnen. Opnieuw liet Lewandowski van zich horen. De voormalig spits van BVB scoorde tweemaal en heeft in Beieren na zijn sensationele invalbeurt tegen Wolfsburg een nieuwe bijnaam: LewanGoalski.

Voor FC Barcelona blijft het een seizoen met horten en stoten. Zonder de langdurig geblesseerde Lionel Messi verloor de kampioen van Spanje met 2-1 bij Sevilla. De stadsderby tussen Atlético Madrid en Real Madrid eindigde in Estadio Vicente Calderón in 1-1.