Rutte in Atlanta, de beste werkgever, Nederland caravanland

Foto AP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Premier Rutte begint maandag aan een handelsreis in Atlanta, in het zuiden van de Verenigde Staten. Een gézamenlijke handelsreis, ook de Vlaamse minister-president Bourgeois gaat mee, plus ruim 80 bedrijven. Op het programma? Op bezoek bij ondernemers met een Nederlands of Vlaams tintje.

Diezelfde dag vindt in Amsterdam het congres Fit for the Future plaats. Want wat betekenen successen als Uber en Airbnb voor jouw bedrijf? Fit de toekomst in, je snapt ‘m.

2. Dinsdag organiseert Nationale Nederlanden (NN) een aandeelhoudersvergadering. Op de agenda staat de benoeming van drie commissarissen.

Akzo Nobel wil juist géén aandacht, behalve voor de kunstcollectie misschien. Diezelfde dag begint voor het verf- en chemieconcern de stille periode, in aanloop naar de presentatie van de kwartaalcijfers.

Ja, Google is natuurlijk de beste werkgever ter wereld. Maar wie verdient die titel in Nederland? Dinsdag de verkiezing.

3. Nederland is een land van caravans en van beurzen. Woensdag komen de twee samen in Utrecht: dan begint de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs.

Ook op woensdag: kwartaalcijfers van Tesco. Ondanks dat de Britse supermarktketen van veel producten de prijzen verlaagde om de concurrentie met anderen aan te gaan, is het nog niet “anywhere near as active as we felt it may have been”, aldus deze analist.

4. Nog meer cijfers, op donderdag. NVM komt dan met woningmarktcijfers over het derde kwartaal. In Amsterdam is de markt in ieder geval aardig oververhit. Stressbestendigheid aanbevolen dus, voor wie een huis zoekt.

FNV Kiem, de vakbond voor kunst en media, roept grafici op deze dag te staken en in Utrecht te demonstreren voor een cao.

5. In Groningen wordt vrijdag de Technology Fast50-ranking bekendgemaakt, de top vijftig techbedrijven die de afgelopen jaren het hardst zijn gegroeid. Misschien zit er wel een unicorn tussen.

    • Annemarie Sterk