Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

Dick Advocaat stapt op als coach van Sunderland

Dick Advocaat is gestopt als trainer bij Sunderland. Dat bevestigt de club op zijn site. De Haagse oefenmeester zou al afscheid hebben genomen van de spelersgroep en zijn teruggevlogen naar Nederland.

Foto: Oli Scarff / AFP Photo

Dick Advocaat is opgestapt als trainer bij Sunderland.

Dat heeft de club uit Noordoost Engeland bevestigd, nadat Engelse media eerder vandaag melding maakten van het vertrek.

Twitter avatar SunderlandAFC Sunderland AFC #SAFC can confirm that Dick Advocaat has left his position as head coach with immediate effect. http://t.co/Xrv0W3Bx2p

Volgens het Britse Skysports zou Advocaat afscheid genomen hebben van de spelersgroep en is hij teruggevlogen naar Nederland.

De Haagse trainer kwam begin dit jaar naar Noordoost-Engeland om Sunderland te behoeden voor degradatie. Daar slaagde Advocaat in en in juni besloot hij zijn contract bij de ‘Black Cats’ te verlengen.

Momenteel staat Sunderland een-na-laatste met slechts drie punten uit acht wedstrijden. Gisteren werd een 2-0 voorsprong op West Ham United uit handen gegeven; de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Na het gelijkspel zag Advocaat onvoldoende perspectief bij de club. Tegen persbureau ANP sprak hij:

“Ik heb besloten wat ik doe, maar ik wil daar nog niets over zeggen. Vandaag ben ik de trainer, maar ik kan niet zeggen wat de komende weken of maanden gebeurt.”