Kittel verlaat Giant-Alpecin

De Duitse topsprinter Marcel Kittel (27) vertrekt bij Giant-Alpecin. De wielrenner heeft zijn contract, dat nog één jaar doorliep, vrijdag laten ontbinden.

Kittel wilde niet zeggen voor welke ploeg hij volgend seizoen gaat rijden, maar het is geen geheim dat Patrick Lefevere hem naar Etixx-QuickStep wil halen. De Duitser moet bij de Belgische ploeg de opvolger worden van Mark Cavendish.

De voorheen zo gevierde sprinter reed vijf jaar voor de ploeg van Iwan Spekenbrink. Hij boekte zijn grootste successen toen het team nog onder de Nederlandse vlag reed. In zowel 2013 als 2014 boekte Kittel vier ritzeges in de Tour de France.

Giant-Alpecin passeerde de sprinter dit jaar voor de Tour, omdat hij vanwege fysieke problemen, veroorzaakt door een virusinfectie voeg in het seizoen, niet in topvorm was. Die beslissing van de ploegleiding kwam keihard aan bij Kittel. (ANP)