Weer

Een hogedrukgebied in onze omgeving heeft ons bijna een hele week zonnig en droog weer bezorgd. Dat gebied trekt dit weekend weg en maakt plaats voor storingen van lagedrukgebieden. Zo komen we langzaam in ander weer terecht.

Zaterdagmiddag is het met veel zon nog heel fraai weer. De maximumtemperatuur komt uit op 14 graden op de Waddeneilanden tot 19 graden in delen van Limburg. Het blijft droog. De zuidelijke provincies krijgen in de loop van de middag te maken met een paar wolkenvelden.

In de loop van de avond en nacht breidt de bewolking zich uit over de rest van het land. Daardoor verloopt de nacht minder koud dan de afgelopen nachten, met minimumtemperaturen rond 8 graden.

Zondag is er een afwisseling van wolkenvelden en zon. Het is rustig, met weinig wind, uit zuidelijke richting. Op de meeste plaatsen blijft het droog en wordt het circa 17 graden.

Vanaf maandag vindt een weersomslag plaats. Storingen kunnen ons bereiken en er valt geregeld regen of een bui. Koud wordt het niet, met maximaal een graad of 18.