Executies Oklahoma voorlopig opgeschort

Alle geplande executies in de Amerikaanse staat Oklahoma zijn voor onbepaalde tijd opgeschort. Die maatregel werd gisteren genomen door het strafhof van de staat nadat bleek dat de verkeerde ingrediënten voor dodelijke injecties waren geleverd. Door de maatregel worden drie executies voorlopig uitgesteld. Het gaat om de doodsvonnissen van Richard Glossip, Benjamin Cole en John Grant. Vorig jaar ging het gruwelijk mis bij een executie in Oklahoma. Clayton Lockett kreeg toen een dodelijke injectie toegediend, maar begon daarna hevig te kronkelen, naar adem te happen en te mompelen. Achteraf bleek dat Locketts doodstrijd het gevolg was van foute ingrediënten in de dodelijke cocktail die hem was toegediend. Gevangenispersoneel schermde hierna de executie af en staakte deze. Een uur later overleed Lockett alsnog aan een hartaanval.

    • Ap