Slimme timing van Tesla en NASA, friemelen en frutselen

Foto NASA

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Stiekem was er misschien wel geen betere timing mogelijk: de presentatie van de eerste SUV van Tesla. Nu Volkswagen kampt met de nasleep van de dieselfraude, benadrukt Tesla-topman Elon Musk maar al te graag dat het ook anders kan.

2. Rijd je zelf in zo’n verdachte Volkswagen? Lees dan hier wat de dieselfraude voor jouw auto betekent.

3. Ook niet vies van een beetje slimme timing: de NASA. Nog niet eerder werkte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zo nauw samen met Hollywood, voor de productie van The Martian. Precies een week voor de première maakte de NASA bekend dat er stromend water op Mars gevonden is. Toeval?

4. Shell stopt met proefboren voor de kust van Alaska, maakte het concern deze week bekend. Gejuich van milieuorganisaties. Toch is het niet slechts hun verdienste dat de oliegigant er mee stopt.

5. Van een heel andere orde, toch ook slecht voor het milieu: e-mailen. Wie dagelijks twintig e-mails leest, produceert daarmee jaarlijks ongeveer evenveel broeikasgassen als iemand die 1.000 kilometer in een auto rijdt.

6. Het oog wil wat, ook op de arbeidsmarkt. Dus hoe ziet de persoon die de beste kansen krijgt en het meest wordt beloond eruit? Dit is ‘m: de perfecte werknemer.

7. Fit zijn, vergroot je kansen hoe dan ook. Friemelen en frutselen helpt daarbij. Echt. Niet zo gezond? Ga dan eens langs de bedrijfsarts.

8. Het kan: voor minder dan 300 euro naar Hawaii vliegen. Met een error fare: foutje van de vliegtuigmaatschappij.

9. De trap doen zal nog even lastig blijven, maar verder worden ze echt steeds beter: robotstofzuigers.

10. Ralph Lauren zwaait af als topman van zijn eigen modehuis. Zijn leven is net een film - vol met cliché’s.

11. Wie ook afscheid nemen: onze eigen Bo&Caro. Lees hier nog één keer wat ze beleefden op al die vrijdagmiddagborrels, productpresentaties en vergaderingen.

    • Annemarie Sterk