Obama roept noodtoestand uit in South Carolina wegens overstromingen

Een auto te midden van een overstroming.
Een auto te midden van een overstroming. Foto EPA / Larry W. Smith

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de noodtoestand uitgeroepen in South Carolina. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. De staat wordt geteisterd door stormweer en overstromingen.

Het noodweer is het gevolg van de orkaan Joaquin. Die raakt de VS niet, maar beïnvloedt het weer wel in de kuststaten. De Amerikaanse nieuwszender USA Today maakte videobeelden van de overstromingen:

Obama zegde financiële en materiële steun toe die lokale acties moeten ondersteunen. Ook worden mensen gestuurd die gaan helpen bij reddingsacties en andere operaties. Mensen wordt aangeraden voorzichtig te zijn als er overstromingen in hun woonplaats plaatsvinden.

    • Casper van der Veen