Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Heracles wint van dolend Heerenveen

Heracles klom naar de tweede plaats in de eredivisie door vrijdag in het vernieuwde Polmanstadion met 2-0 van Heerenveen te winnen. Heracles speelde en puike wedstrijd en won dankzij doelpunten van uitblinker Iliass Bel Hassani voor rust en Wout Weghorst in de slotfase. Met Heerenveen gaat het dit seizoen niet goed. De Friese ploeg pakte pas zeven punten en bovendien is het op bestuurlijk vlak weer erg onrustig. Bij Heerenveen, dat na de zege op De Graafschap in de eerste wedstrijd niet meer heeft gewonnen, ontbrak het vooral aan overtuiging en precisie in de afronding. (ANP)