Palestijnse man steekt twee Israëliërs dood in Jeruzalem

De Oude Stad in Jeruzalem
De Oude Stad in Jeruzalem Foto EPA / Atef Safadi

Een Palestijnse man heeft vandaag in de Oude Stad in Jeruzalem twee Israëliërs doodgestoken en twee anderen verwond. Een van de gewonden was een twee jaar oude peuter. De man is doodgeschoten door een politieagent. Dat meldt persbureau AP.

De dader zou eerst in een steegje twee ouders en hun kind hebben gestoken. Daarna zou hij op straat nog een andere man hebben gestoken. Beide mannen overleden ter plekke, de moeder en het kind zijn er volgens een politiewoordvoerder ernstig aan toe.

Pistool

Na de aanval pakte de man een pistool dat een van zijn slachtoffers bij zich had en opende het vuur op de politie en omstander. Hierop schoot de politie hem neer. De dader overleed ter plekke. Hij werd later geïdentificeerd als een 19-jarige man uit de Palestijnse stad Ramallah.

De aanval werd later opgeëist door de Palestijnse terreurbeweging Islamitische Jihad. Dat meldt persbureau AFP. Het geweld zou een reactie zijn op de “terroristische misdaden” die Israël zou hebben begaan tegen de Palestijnen.

Hamas, de groep die de scepter zwaait over de Gazastrook, prees de man om zijn “heroïsche” daad. De afgelopen weken hebben meer aanvallen van Palestijnen op Israëliërs plaatsgevonden.

    • Casper van der Veen