Van der Laan gaat voor een tweede termijn

Eberhard van der Laan (PvdA) stelt zich beschikbaar voor een tweede termijn als burgemeester van Amsterdam. Dat maakte hij gisteren bekend in een brief aan de gemeenteraad.

Wel wil hij het rustiger aan doen. Dat Van der Laan burgemeester wil blijven, is niet onverwacht. Een enquête deze zomer wees uit dat driekwart van de Amsterdammers wil dat hij zijn termijn verlengt. Zijn gemiddelde rapportcijfer was een 7,7. Van der Laans partij, de PvdA, leed in maart vorig jaar een grote verkiezingsnederlaag en zit in de gemeenteraad nu in de oppositie. De 60-jarige Van der Laan is op 2 juli 2010 benoemd; zijn termijn loopt volgend jaar af. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de keuze van Van der Laan. D66, met 14 van de 45 zetels de grootste partij, is in elk geval akkoord.