m/v van de week siegfried woldhek

Tekening Siegfried Woldhek

Stel, je bent voor deze krant correspondent geweest in Londen, Parijs en Washington. Je hebt twee journalistieke prijzen gewonnen en drie boeken geschreven. Je was zes jaar hoogleraar in Groningen en de afgelopen acht jaar columnist. Daarnaast besteed je graag tijd aan lezen, je kinderen en al die andere mooie dingen van het leven. En je bent deze maand 69 geworden.

Wat doe je dan?

Dan stap je over naar een journalistieke start-up.

Dat is althans wat Marc Chavannes deze week bekendmaakte. (Later deze maand zal hij zich op deze pagina’s nog tot zijn lezers richten.) Hij begint binnenkort als ‘journalistiek geheugen en klankbord’, kortweg als ‘nestor’ bij De Correspondent. Dat is een online platform ‘tegen de waan van de dag’, zoals ze daar zelf zeggen. „Ik vind het spannend te kijken wat ik kan leren en doen in hun soort online journalistiek”, schreef Chavannes aan de NRC-redactie.

Hoe luidt dat gezegde ook alweer? Het komt er niet op aan hoe oud men is, maar hoe men oud is.

    • Siegfried Woldhek