Zeer grote brand in opslagruimteverhuur Naaldwijk

In een bedrijfsgebouw in Naaldwijk waar goederen worden opgeslagen, is vanavond een zeer grote uitslaande brand uitgebroken. Volgens een brandweerwoordvoerder zijn er voor zover bekend geen mensen meer in het pand. Er zijn geen berichten over gewonden.

Foto ANP / Lex van Lieshout

In een bedrijfsgebouw in Naaldwijk waar goederen worden opgeslagen, is vanavond een zeer grote uitslaande brand uitgebroken. De brandweer bevestigde omstreeks 21.15 uur een eerder vermoeden dat er niemand meer in het pand aanwezig is. Er zijn geen berichten over gewonden.

Update 22:30 uur De brand in het bedrijfsgebouw in Naaldwijk woedt nog steeds voort. Het sein brand meester is nog niet gegeven. Wel is de brandweer optimistisch dat een uitbreiding van de brand naar gebouwen in de buurt is te voorkomen.

Er zijn geen directe omwonenden. Rook drijft naar het centrum van Naaldwijk (gemeente Westland). De brandweer geeft de bewoners van het centrum daarom het advies ramen en deuren gesloten te houden.

Het brandende gebouw aan de Industriestraat staat dicht in de buurt van andere bedrijfsgebouwen. De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat.

Er zijn geen directe omwonenden. De diverse hulpdiensten hebben grip 1 afgekondigd, zodat ze hun hulpverlening goed op elkaar kunnen afstemmen.

Twitter avatar WESTLANDREPORT WESTLANDREPORT Naaldwijk - #grotebrand de burgemeester is inmiddels ter plaatse #Industriestraat #pronto #unit http://t.co/amNvGvhcHw
Twitter avatar regio15 Redactie Regio15.nl De brandweer stuurt ploegen op pad om metingen te doen naar concentratie gevaarlijke stoffen in de lucht. #Naaldwijk http://t.co/Mc9zSRcdN5

Het getroffen bedrijf verhuurt opslagruimtes aan zowel bedrijven als particulieren. Er zijn units van allerlei afmetingen te huur. Ze worden gebruikt voor onder meer inboedels, voorraden van winkeliers, het stallen van een motorfiets en archiefstukken, meldt het bedrijf op zijn website.

    • Alex van der Hulst