1,4 miljoen mensen naar Europa

Foto AFP

De vluchtelingenorganisatie van de VN, UNHCR, denkt dat er tot en met volgend jaar 1,4 miljoen vluchtelingen naar Europa komen. Dat is ruim een half miljoen meer dan de vorige voorspelling. Dat staat in een gisteren gepubliceerd rapport waarin de UNHCR om meer geld vraagt. Er is 128 miljoen dollar nodig, in plaats van het eerdere bedrag van 30,5 miljoen. Het geld is niet alleen nodig voor hulp in Europa: de UNHCR wil vluchtelingen hulp bieden in een eerder stadium van hun reis. Sinds eind september zijn bijna 521.000 vluchtelingen over de Middellandse Zee naar Europa gekomen. Ruim de helft (54 procent) daarvan komt uit Syrië; 13 procent uit Afghanistan en 7 procent uit Eritrea. Op de de foto zie je vluchtelingen die wachten op registratie in Berlijn.

    • NRC