Aantal thuiswonende studenten stijgt

Het aantal thuiswonende studenten is de afgelopen acht jaar gegroeid van 42 procent naar 44 procent van de studenten aan het hoger onderwijs. Dat blijkt uit een rapportage gisteren van Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting in Nederland. In deze cijfers, die tot vorig studiejaar gaan, is het effect van het wegvallen van de studiefinanciering voor het huidige studiejaar nog niet meegenomen. Verwacht wordt, op grond van peilingen, dat ontbrekende studiefinanciering het aantal thuiswonende studenten nog verder heeft doen stijgen. Het aantal studenten aan het hoger onderwijs is afgelopen acht jaar met 30 procent gegroeid tot 700.000 totaal. Die groei is door demografische oorzaken aan het afvlakken. Voor dit jaar is het aantal aanmeldingen voor een studie gelijk aan vorig jaar. (NRC)