Heerenveen ook bij Heracles onderuit

Heracles Almelo speler Wout Weghorst juicht na de 2-0. Foto ANP

SC Heerenveen heeft vandaag de derde nederlaag van dit seizoen moeten incasseren. De voetbalploeg van trainer Dwight Lodeweges ging bij het goed presterende Heracles Almelo met 2-0 onderuit.

Iliass Bel Hassani zette de thuisploeg tien minuten voor rust op voorsprong. Wout Weghorst zorgde in de slotfase voor de eindstand.

Heerenveen won tot nu toe alleen de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen De Graafschap (3-1). Daarna volgden vier gelijke spelen en nederlagen tegen NEC en FC Groningen. Daar kwam vanavond een derde nederlaag bij.

Door de matige resultaten staat Heerenveen na acht duels voorlopig twaalfde, maar de ploeg kan nog enkele plaatsen zakken. Heracles presteert bijzonder goed en is voorlopig de nummer twee van de ranglijst, één punt achter Ajax. (ANP)