Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Rabat

(Jim Taihuttu en Victor Ponten, 2011). Nadir (Nasrdin Dchar) moet voor zijn vader een oude taxi naar Rabat rijden, alwaar pa ook meteen een bruid voor hem heeft uitgezocht. Ongevraagd rijden zijn beste vrienden Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Marwan Kanzari) met hem mee. De drie staan vlak voor de grote stap naar het volwassen leven. Ooit smeedden ze samen het plan om een restaurant te openen. Maar Nadir realiseert zich dat daar waarschijnlijk niets van terecht zal komen en wil zijn eigen weg gaan. Met minimale middelen gemaakte, innemende road movie.