Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

AZ wint (2-1), Ajax speelt gelijk (1-1)

AZ heeft gisteren met 2-1 in de Europa League gewonnen van Athletic Bilbao. Voor de ploeg van trainer John van den Brom scoorden Markus Henriksen en Ridgeciano Haps, via tegenstander Eneko Bóveda. Athletic Bilbao trad overigens niet op volle sterkte aan. Met de overwinning revancheerde AZ zich voor de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Partizan. Voor AZ was het de derde overwinning op rij in ruim een week tijd, na voorgaande winstpartijen tegen VVV-Venlo (beker) en Heracles Almelo.

Ajax heeft ook zijn tweede groepswedstrijd in de Europa League afgesloten met een gelijkspel. Het speelde gisteravond in Noorwegen tegen Molde FK gelijk met 1-1. Twee weken geleden werd het 2-2 tegen Celtic.