AZ verrast met zege op Bilbao

Doelpuntenmaker Markus Henriksen (links) en Joris van Overeem. Foto Olaf Kraak/ANP

AZ heeft gisteren met 2-1 in de Europa League gewonnen van Athletic Bilbao. Voor de ploeg van trainer John van den Brom scoorden Markus Henriksen en Ridgeciano Haps, via tegenstander Eneko Bóveda. Athletic Bilbao trad overigens niet op volle sterkte aan. Met de overwinning revancheerde AZ zich voor de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Partizan. Voor AZ was het de derde overwinning op rij in ruim een week tijd, na winstpartijen tegen VVV-Venlo (beker) en Heracles Almelo.

Ajax en Groningen, de andere Nederlandse ploegen in de EL, kwamen niet tot winst. Ajax speelde voor de tweede keer gelijk. De ploeg van trainer Frank de Boer moest in Noorwegen tegen Molde FK genoegen nemen met 1-1. Voor de club uit Amsterdam scoorde Viktor Fischer. Bekerwinnaar FC Groningen verloor met 1-0 bij Sporting Braga, door een snelle tegentreffer van de Eyptische spits Ahmed Hassan. Groningen staat met nul punten laatste in de poule. (NRC)