Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

‘Commerzbank wil zijn wolkenkrabber verkopen’

De Duitse Commerzbank, de tweede bank van het land, wil zijn hoofdkantoor in Frankfurt verkopen. De bank zou meer dan 600 miljoen euro voor de wolkenkrabber vragen, meldt een vakblad. Het hoofdkantoor van Commerzbank in het centrum van Frankfurt is bijna 300 meter hoog en heeft een vloeroppervlakte van meer dan 120.000 vierkante meter. Commerzbank Tower is het hoogste gebouw van Duitsland. De toren is een bekend herkenningspunt in de skyline van Frankfurt, het financiële centrum van Duitsland. (ANP/Bloomberg)