Wortel en Van den Berg naar uitgeverij Das Mag

De eerste drie auteurs uit het fonds van uitgeverij Das Mag zijn bekend: Maartje Wortel, Walter van den Berg en debutante Lize Spit. Das Magazin, bekend van leesclubs en het tijdschrift, lanceert op 17 november de uitgeverij in Paradiso. Die dag wordt ook de nieuwe verhalenbundel Er moet iets gebeuren van Maartje Wortel gepresenteerd. Naast Maartje Wortel verruilt ook Walter van den Berg uitgeverij De Bezige Bij voor uitgeverij Das Mag. Zijn roman Schuld verschijnt in januari. ‘Het is voorlopig een geen commentaar-ding’, aldus Van den Berg, ‘maar de overstap is definitief’. Of dat ook voor Maartje Wortel geldt, is onduidelijk. Ze was onbereikbaar voor commentaar. De Bezige Bij liet weten: ‘Met haar is afgesproken dat haar beslissing dit ene boek betreft en dat we vervolgens verder praten. Daar verheugen we ons op.’ (NRC)