Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Pleidooi voor behoud Radio 6

Meer dan dertig Nederlandse cultuurorganisaties, waaronder conservatoria, pop- en jazzpodia en het Prins Bernhard Cultuurfonds, hebben in een gezamenlijke brief staatssecretaris Dekker (Media) en de Tweede Kamer opgeroepen Radio 6 te behouden. De soul- en jazzzender van de NPO is, als het aan de omroep ligt, vanaf januari alleen nog als digitaal themakanaal te horen. De organisaties noemen het „bizar” dat er straks geen jazz meer in de ether te horen is. (NRC)