‘Manchester Day’ in de Champions League

Het was ‘Manchester Day’ in de tweede groepsronde van de Champions League.

United versloeg gisteravond op Old Trafford VfL Wolfsburg met 2-1 en City won met dezelfde cijfers op de valreep bij Borussia Mönchengladbach. Voor beide teams betekende dat herstel van een nederlaag in de eerste ronde.

Manchester United is in groep B op gelijke hoogte gekomen met PSV, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg. De Eindhovense ploeg leidt op basis van een beter doelsaldo. Manchester City moet in groep D vooralsnog Juventus (zes uit twee) en Sevilla (beter doelsaldo) voor zich dulden. Juventus won op eigen veld met 2-0 van Sevilla.

In groep C werd historie geschreven. FC Astana zorgde voor het eerste punt ooit voor een Kazachstaanse ploeg in de Champions League. Met dank aan een 2-2 gelijkspel tegen Galatasaray. Saillant detail in die wedstrijd: drie van de vier treffers waren eigen doelpunten. In die groep leidt Benfica fier met zes punten, mede dankzij een 2-1 overwinning gisteravond bij Atlético Madrid.

Real Madrid en Paris St. Germain zijn in groep A rechtstreeks op weg naar de knock-outfase. Beide hebben na twee wedstrijden zes punten. Real versloeg in Zweden Malmö FF met 2-0 dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo. Paris St. Germain had in Oekraïne geen kind aan Sjachtar Donetsk: 0-3. (NRC)