Kijken: internetsarcast neemt presentatrice live op tv in de maling

De sarcastische Twitteraar Jon Hendren (op Twitter heet hij @fart) mocht on-air praten over het feit dat Edward Snowden een account op het sociale medium heeft aangemaakt. Maar dat deed hij niet. Hij sprak over een andere Edward.

Internet sarcast Jon Hendren trollde live op televisie. Hij sprak niet over Edward Snowden, maar over Edward Scissorhands, een personage uit de gelijknamige film.

Een item in een Amerikaans actualiteitenprogramma liep gisteren anders dan verwacht. De sarcastische Twitteraar Jon Hendren (op Twitter heet hij @fart) mocht on-air praten over het feit dat Edward Snowden een account op het sociale medium heeft aangemaakt. Maar dat deed hij niet. Hij sprak over een andere Edward.

https://www.youtube.com/watch?v=1OqqNG0vuO4

Na een korte intro door de presentatrice wordt hem gevraagd wat hij van de actie van Snowden vindt. De eerste paar vragen wekken nog geen argwaan op. Op de vraag waarom Snowden anders is dan IS, antwoordt hij:

“Hij is een held. Hij doet wat een ieder van ons zou hebben gedaan in deze situatie. Hij heeft een stem en heeft relevante dingen te zeggen, waarnaar we zouden moeten luisteren.”

Naarmate het gesprek vordert, wordt duidelijk dat Hendren de presentatrice trollt. Hij neemt de presentatrice in de maling door te zeggen:

“Ik denk dat het niet oneerlijk is dat we hem uit de samenleving zetten, simpelweg omdat hij scharen heeft als handen. Dat is vreemd. Mensen waren niet bang totdat hij struiken in de vorm van een dinosaurus knipte.”

Dat gaat natuurlijk niet over Edward Snowden, maar over Edward Scissorhands, een film uit 1990. Johnny Depp speelde de rol van Edward, die na tijden van isolatie weer terug in de maatschappij komt.

De presentatrice heeft geen idee of laat zich niet kennen en sluit het interview af met de woorden: “Nou, Jon, bedankt dat jij je mening met ons wilde delen.” Op Twitter laat de sarcast weten dat hij ‘echt dacht dat hij wat zou moeten zeggen over Edward Scissorhands’.

Twitter avatar fart jon hendren in all sincerity i really did believe we were talking about Edward Scissorhands
    • Marissa van Loon