Janneke Vreugdenhil Lamsfilet uit Nopi

illustratie jet peters

Vandaag een recept voor lamsfilet met pinda’s, kokosmelk en salsa van rode ui ofwel fusion a la Yotam Ottolenghi.

Meng de lamsfilet met de rozemarijn, knoflook, olijfolie, zout naar smaak en 1/2 eetlepel zwarte peper. Zet afgedekt minstens 4 uur in de koelkast. Haal het daar een halfuur voor het bereiden weer uit. Draai alle ingrediënten voor de pindasaus in een keukenmachine tot een gladde puree en zet opzij. Wrijf in een kom de sumak, suiker en 1/4 theelepel zout door de ui en voeg dan de azijn toe. Doe er de piquillopepers en peterselie bij, meng en zet opzij. Zet een grillpan op hoog vuur. Haal het vlees uit de marinade en bestrooi met zout en peper. Grill de lamsfilets tot ze van buiten goudbruin en van binnen nog roze zijn. Draai het vuur na de eerste minuten halfhoog zodat het vlees niet verbrandt. Laat 2 minuten rusten voor u het vlees in 1 cm dikke plakjes snijdt. Verdeel het over de borden en schep de pindasaus en de salsa ernaast of eroverheen. Garneer met kapperappeltjes.

Yotam Ottolenghi en Ramael Scully

Nopi

Uitgeverij: Fontaine

Prijs: €34,95

    • Janneke Vreugdenhil