Edzard Mik nieuwe hoofdredacteur De Gids

Edzard Mik Foto Vincent Mentzel

Schrijver Edzard Mik is per vandaag de nieuwe hoofdredacteur van het literaire tijdschrift De Gids.

Mik volgt Annet Mooij op, die vanaf 2012 hoofdredacteur was. Mooij wijdt zich aan een nieuw boek.

Edzard Mik (1960) is auteur van onder meer de romans Mont Blanc en Goede Tijden. Behalve romans schreef Mik korte verhalen, libretto’s en scenario’s voor korte films. Essays over beeldende kunst, theater, architectuur en literatuur publiceerde hij in De Gids, NRC Handelsblad, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. Van 2005 tot en met 2011 was hij redactielid van De Gids. Mik is tevens jurylid van de P.C. Hooft-prijs 2016.

De Gids, opgericht in 1837 door E.J. Potgieter, zegt zelf het “met voorsprong meest gelezen literaire tijdschrift in het Nederlandse taalgebied” te zijn, met een oplage van 20.000 exemplaren per editie.

De Gids verschijnt zes keer per jaar. Daarnaast is er de website www.de-gids.nl, een nieuwsbrief en organiseert de redactie van De Gids literaire bijeenkomsten. Uitgever van De Gids is sinds 2012 de onafhankelijke uitgeverij De Groene Amsterdammer.

    • Sebastiaan Kort