Deze vijf artikelen over The Martian moet je gelezen hebben

Foto Fox Film

Vanavond in de bioscoop, nu al op NRC Q: The Martian, de science-fictionfilm waarmee regisseur Ridley Scott (Alien, Blade Runner) eindelijk weer eens een echte klassieker heeft gemaakt. Het verhaal is simpel: astronaut Matt Damon strandt in zijn eentje op Mars, en moet in leven zien te blijven totdat de redding komt. Maar veel meer dan andere recente sci-fi-films, is The Martian (de film én het boek van Andy Weir) gebaseerd op bestaande technologie en wetenschap.

Onze partners van Business Insider zijn wildenthousiast, en grijpen elk excuus aan voor een nieuw artikel over de film. Een bloemlezing:

1.

Ook de bekende astrofysicus Neil DeGrasse Tyson is fan:

2.

De ruimtepakken uit de film zijn mooi, maar ook gebaseerd op de echte NASA-pakken.

3.

En niet alleen de ruimtepakken zijn geloofwaardig. Acht andere ‘tripped-out technologies’ uit The Martian die NASA nu al gebruikt.

Een stukje toewijding bij de PR-afdeling van Fox Films. Deze PDF legt uit waar de Mars-missie van 2029 precies om draait:

4.

Tuurlijk, er zijn explosies en ander spektakel te zien in de film. Maar Matt Damon lost zijn problemen ook echt wetenschappelijk verantwoord op. Twaalf scenes waarin dat gebeurt.

5.

Het nieuws over water op Mars? Ridley Scott wist het al lang, twee maanden geleden al. Helaas, dat was te laat om het nog de film in te schrijven.

BI21
    • Redactie NRC Q