Ajax weer gelijk, Groningen verliest opnieuw in Europa League

Ajax-verdediger Kenny Tete in actie tegen Tommy Hoiland van de Noorse voetbalteam Molde. De Amsterdammers speelden vanavond opnieuw gelijk in de Europa League Foto Ove Ekornesvaag/ EPA

Ajax heeft ook de tweede groepswedstrijd in de Europa League afgesloten met een gelijkspel. De ploeg van trainer Frank de Boer moest donderdag in Noorwegen tegen Molde FK genoegen nemen met 1-1. Groningen verloor met 1-0 bij Sporting Braga.

De Amsterdammers waren in groep A van de Europa League twee weken geleden begonnen met een gelijkspel tegen Celtic (2-2).

Groningen nog puntloos

Eirik Hestad bracht Molde in de achtste minuut op voorsprong, na defensief geklungel bij Ajax. Viktor Fischer trok de stand tien minuten later gelijk. De Amsterdammers kregen daarna de mooiste kansen, maar lieten die allemaal onbenut. In blessuretijd raakte Davy Klaassen nog de lat. De volgende groepswedstrijd is op 22 oktober in Istanbul tegen Fenerbahçe, de Turkse club van Robin van Persie.

Bekerwinnaar FC Groningen verloor door snelle tegentreffer van de Eyptische spits Ahmed Hassan. Hij zette na vijf minuten de voltallige Groningse verdediging op het verkeerde been en tekende voor de enige treffer. FC Groningen werd niet gevaarlijk en kon niks uitrichten tegen de Portugezen. Braga is door de zege koploper in groep F. FC Groningen staat met nul punten laatste in de poule.

AZ boekt zege tegen Athletic Bilbao

Eerder op de avond won AZ de eerste thuiswedstrijd in de Europa League. De Alkmaarders waren met 2-1 te sterk voor Athletic Bilbao, dat niet op volle sterkte aantrad. Voor de ploeg van trainer John van den Brom scoorden Markus Henriksen en Ridgeciano Haps, via tegenstander Eneko Bóveda.

Invaller Aritz Aduriz scoorde voor zijn Spaanse ploeg. Met de overwinning revancheerde AZ zich voor de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Partizan. Voor AZ was het de derde overwinning op rij in ruim een week tijd, na voorgaande winstpartijen tegen VVV-Venlo (beker) en Heracles Almelo.
(ANP)