Zo slapen Syrische kinderen op de vlucht

Deze fotograaf portretteerde slapende Syrische kinderen op de vlucht: de een heeft het koud, de ander belt zijn moeder in Syrië maar zegt niet hoe erg het is. Het levert een serie indrukwekkende beelden op waarin duidelijk wordt: “Even sleep is not a free zone“.

De Syrische Ahmad (7) op de zestiende dag van zijn vlucht. Hij slaapt samen met andere vluchtelingen op het asfalt, vlak bij de Hongaarse grens. Foto Magnus Wennmann / Aftonbladet

De Zweedse fotograaf Magnus Wennman portretteerde slapende Syrische kinderen op de vlucht: de een heeft het koud, de ander belt zijn moeder in Syrië maar zegt niet hoe erg het is. Een meisje mist haar pop, een jongen ligt met zijn lijf op straat en zijn hoofd op een rugzak.

Slapen is niet meer veilig

Meer dan twee miljoen kinderen zijn de afgelopen vijf jaar de oorlog in Syrië ontvlucht. Aan Wennmann lieten ze zien waar ze nu slapen. Het levert een serie indrukwekkende beelden op waarin duidelijk wordt: “Even sleep is not a free zone“.

World Press Photo

Wennmann volgde duizenden vluchtelingen en bezocht vluchtelingenkampen bij onder meer de Hongaarse grens. Met zijn werk won hij eerder verschillende prijzen, onder andere twee keer een World Press Photo Award.

Bekijk de hele fotoserie bij de Zweedse krant Aftonbladet.

    • Carlijn Vis